Idén temérdek gyümölcs termett. Így Ősz elején érik az alma a körte a besztercei szilva, melyek közös jellemzője, hogy mindegyik gyümölcs fajta kötött húsú.
Ezek cefrézése még nagyobb odafigyelést és gondozást igényel, mint a korábban érő gyümölcsök(kajszi, meggy, cseresznye).
JONATÁN ALMA GOLDEN ALMA BESZTERCEI SZILVA
Nagyon fontos ezen gyümölcs fajták megfelelő összedarabolása aprítása.Erre többféle módszer is ismert.
RÉPADARÁLÓ FÚRÓSZÁR
vagy a hagyományos zsáktaposó módszer.
Ezen gyümölcs fajtáknál szinte elengedhetetlen a már többször említett pektinbontó.Fontos, hogy a pektinbontót már a cefrézés elején tegyük bele a cefrénkbe.Pl.Egy 120 l-es hordó egy harmadánál tegyünk bele Kb.10 cseppet.
Mindenkinek sok sikert kívánunk a cefrekészítéshez!
Figyelem
Sásdi Pálinkafőzde
Cím: 7370 Sásd, Törökmalom u. 6/A
Tel: +36-20/340-5256
© 2024 Sásdi Pálinkafőzde - Minden jog fenntartva.