Kötött húsú gyümölcsök2013. Szeptember 12. 12:40

Idén temérdek gyümölcs termett. Így Ősz elején érik az alma a körte a besztercei szilva, melyek közös jellemzője, hogy mindegyik gyümölcs fajta kötött húsú.
Ezek cefrézése még nagyobb odafigyelést és gondozást igényel, mint a korábban érő gyümölcsök(kajszi, meggy, cseresznye).
                                             

JONATÁN ALMA                 GOLDEN ALMA                    BESZTERCEI SZILVA

Nagyon fontos ezen gyümölcs fajták megfelelő összedarabolása aprítása.Erre többféle módszer is ismert.

                                              RÉPADARÁLÓ                     

                                            RÉPADARÁLÓ                   FÚRÓSZÁR

vagy a hagyományos zsáktaposó módszer.

Ezen gyümölcs fajtáknál szinte elengedhetetlen a már többször említett pektinbontó.Fontos, hogy a pektinbontót már a cefrézés elején tegyük bele a cefrénkbe.Pl.Egy 120 l-es hordó egy harmadánál tegyünk bele Kb.10 cseppet.
Mindenkinek sok sikert kívánunk a cefrekészítéshez!

Vissza a hírekhez

Sásdi Pálinkafőzde

Cím: 7370 Sásd, Törökmalom u. 6/A

Tel: +36-20/340-5256

© 2024 Sásdi Pálinkafőzde - Minden jog fenntartva.